Κέντρo Ξένων Γλωσσών Βαφοπούλου
Καλωσήλθατε στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Βαφοπούλου

Από το 1952

Φροντιστήριο Αγγλικών Βαφοπούλου

Το Φροντιστήριο Αγγλικών Βαφοπούλου ιδρύθηκε το 1952 από την Αναστασία Βαφοπούλου (1915-2001), σύζυγο του ποιητή Γιώργου Βαφόπουλου (1903-1996). Σημαντικότατες προσωπικότητες και οι δύο ίδρυσαν το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο που συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στην πνευματική ζωή της πόλης.

Εγκατεστημένο ανέκαθεν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αρχικά στην Προξένου Κορομηλά 36 και από το 2010 στην Τσιμισκή 80, υπήρξε κέντρο αναφοράς για χιλιάδες μαθητές προσφέροντας πάντα πρωτοπόρο εκπαιδευτικό έργο.

Σήμερα, συνεχίζοντας την 69χρονη πορεία του, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Βαφοπούλου ανανεώνεται και προσανατολίζεται στις νέες εκπαιδευτικές συνθήκες και ανάγκες των μαθητών, με τις πιο σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και το έμπειρο, πλήρως καταρτισμένο προσωπικό του.

Μέσα στο σύγχρονο τοπίο της ανταγωνιστικότητας το Φροντιστήριο Βαφοπούλου παραμένει σταθερά πρώτο στις προτιμήσεις των μαθητών. Οι επιτυχίες τους άλλωστε αποτελούν τη σημαντικότερη διάκριση.

ΜΑΡΙΑ ΛΑΙΟΥ

Υπεύθυνη σπουδών

Μαρία Λαΐου

Η Μαρία Λαΐου είναι απόφοιτη του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και πιστοποιημένη καθηγήτρια Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας (Differentiated Instructor). Διδάσκει Αγγλικά στο φροντιστήριο ΒΑΦΟΠΟΥΛΟΥ συνεχώς από το 1987 έως σήμερα, ενώ επίσης τα τελευταία 5 χρόνια διδάσκει Ακαδημαϊκά Αγγλικά στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Γιατί να μας επιλέξετε;

Για μια καλύτερη, μαθητοκεντρική και εκσυγχρονισμένη εκπαίδευση

Το φροντιστήριο αγγλικών μας στη Θεσσαλονίκη συνδυάζει σε κάθε επίπεδο τη μάθηση με τη διασκέδαση. Οι μαθητές μας έρχονται και φεύγουν με το χαμόγελο, γιατί η προτεραιότητά μας είναι  να αγαπήσουν την αγγλική γλώσσα μέσα σε ένα φιλικό εκπαιδευτικό περιβάλλον στο οποίο νιώθουν μέλη μιας ομάδας. Η άριστη συνεργασία του εκπαιδευτικού προσωπικού μας με τους μαθητές κάθε ηλικίας και επιπέδου αποτελεί θεμέλιο για το χτίσιμο της σχέσης των μαθητών μας με την αγγλική γλώσσα.

Η καλύτερη επικοινωνία και επαφή των μαθητών μας με τη γλώσσα επιτυγχάνεται και μέσα από τις κοινωνικές εκδηλώσεις που οργανώνει το φροντιστήριό μας, με αφορμή τον εορτασμό των Χριστουγέννων, του Πάσχα, των Αποκριών και ακόμα και του Halloween!

Τι λένε για εμάς

Δείτε τα σχόλια των μαθητών μας!

 • Client Image

  Ξεκίνησα να φοιτώ στην Βαφοπούλου όντας πρωτοετής φοιτητής. Η κεντρική τοποθεσία του φροντιστηρίου, κοντά στο πανεπιστήμιο, και το ευέλικτο πρόγραμμα διδασκαλίας με έκαναν να επιλέξω το συγκεκριμένο σχολείο. Στην αρχή με φόβισε η φήμη περί αυστηρού φροντιστηρίου, οι ανησυχίες μου όμως ήταν αβάσιμες. Το κλίμα μέσα στην τάξη ήταν πολύ φιλικό και σε συνδυασμό με τον επαγγεματισμό των διδασκόντων με βοήθησε να πάρω το Proficiency σε 1,5 χρόνο.

  • Πάνος Χ.
  • Φοιτητής
 • Client Image

  Μετά από έρευνα αγοράς για φροντιστήριο αγγλικών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ώστε να είναι κοντά στο σπίτι μου και μετά από συστάσεις πολλών φίλων που είχαν πάρει το IELTS στη Βαφοπούλου και είχαν ήδη ξεκινήσει τις σπουδές τους στο εξωτερικό, αποφάσισα να το δοκιμάσω.Με τη βοήθεια του εξειδικευμένου προσωπικού μπήκα αμέσως στο κλίμα των εξετάσεων και χρειάστηκε μόνο 2,5 μήνες για να πάρω 7.5 για τις σπουδές μου στο Queen Margaret. Η καθηγήτρια μου ήταν πάντα δίπλα μου, και ενώ φοβόμουν πολύ τα προφορικά, με τη συνεχή εξάσκηση πήγα πάρα πολύ καλά.. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!

  • Poppy K.
  • Φοιτήτρια
 • Client Image

  Σαν μητέρα που το παιδί μου θα πήγαινε για πρώτη φορά Αγγλικά, ομολογώ ότι αγχώθηκα πάρα πολύ μέχρι να επιλέξω το κατάλληλο φροντιστήριο. Και επισκέφθηκα αρκετά. Αλλά με το που μπήκα στο φροντιστήριο Βαφοπούλου με εξέπληξαν η φιλική ατμόσφαιρα και η άνεση με την οποία με υποδέχθηκαν, τονίζοντας μου ότι σημασία γι αυτούς έχει και να μιλάει Αγγλικά το παιδί αλλά και να βγαίνει χαρούμενο μετά από κάθε μάθημα. Το διαπίστωσα με τα ίδια μου τα μάτια όταν από τον πρώτο κιόλας μήνα ο γιος μου, 6.5 χρονών συννενοούνταν με απλές προτάσεις και μου διηγούνταν καταχαρούμενος τι είχε γίνει μέσα στην τάξη.

  • Σοφία Λ.